Stockholm Waterfront

Nu till något som känns mer som utlandet än just Stockholm, men av någon anledning älskar jag det sterila och stilrena som ploppat upp vid Klarabergsviadukten, även känt som Stockholm Waterfront, eller Klara Hotell och Konferens. Jag vet inte vad ni tycker, men jag bara älskar byggnaderna (förutom möjligtvis kongressdelen som är lite småspeciell), trots att jag är en historienörd som är svag för gamla byggnader.



Waterfront Building (kontor) och Radisson Blu Stockholm Waterfront (hotell)



Stockholm Waterfront (kongressdel)

Yesterday

Igår var det ännu en maxad dag. Först tog jag mig in till stan och Brunnsviken för att sola och bada i ett par timmar innan jag mötte upp Anna med sällskap, och så anslöt även Andreas senare. Blev en mycket bra dag och kväll.


Mycket folk var det vid Brunnsviken



Brunnsviken på promenad mot Botaniska



Ett litet sött "hus"



Colombia vs Korea, haha!

Get rid of the ego

Det känns som att tiden rinner iväg och att jag inte har så stor koll på vad jag gör på dagarna egentligen. Senaste tiden har ändå varit mycket inspirerande på olika sätt och jag ser lyckan in många triviala saker som jag inte kunnat göra i samma utsträckning förut. Jag har förvisso alltid varit romantiker till sinnet, men med min själsfrände ser jag saker bortom mig själv som jag förut inte trodde var möjligt.

Han ger mig möjligheten till att utveckla mitt sinne på ett sånt sätt jag inte trodde var kommunicerbart mellan människor. Bara genom att tala sätter han verktygen i min hand till att förstå och bearbeta.

Människan måste en gång för alla göra upp med sitt ego, annars kommer vi aldrig att kunna förstå varandra eller bli lyckliga. Jag tänker inte lägga mer energi än nödvändigt på negativitet längre. Livet är för kort för att slösas bort och gå till spillo.




"There was this dream last night"


"There was this dream last night. In the flames I burned all my literature, all music from the past and the art that once was a part of my inner core.

I watched the photos of my dear friends a last time. What did I really know of them?

The night was silent but still I heard the cries of a million. I have always heard. As I slowly stood up the wind was blowing in my hair and she whispered something that brought a smile upon my face.  In that very moment the “I” was annihilated and replaced by the consciousness of “us”.

There was no center anymore of a selfish thought, only dynamic minds that was playing everywhere at the same time. Where there is no center, there is no core to be heavily infected with pain. From there, we walked into the light. ...."

 

-Andreas B. Castillio

 


Brunett igen

Efter mycket konfererande fram och tillbaka med både Antoine och Larne så bestämde jag mig för att färga håret mörkbrunt igen. Först la jag i en toning men det verkade inte alls bita så bra på mitt röda hår, så jag fick köpa en annan färg som var mer permanent. Och voila! Nu är jag tillbaka till mitt gamla jag igen och jag gillar't! Fick fina komplimanger på midsommar också.




Kista Science Tower


Goodnight, lovers!

Ett sista nattinlägg som skrivs när bjoernen sover i sängen här bredvid, gräsallergisk som få. Notering senaste tiden eller så: människan som varelse är bra konstig. Jag har försökt blogga om det förut men aldrig lyckats få fram nåt som låter vettigt. Idag mådde jag dåligt för att jag inte förstår mig på min egen omgivning, hur människor fungerar eller vad som kan åtgärdas. En springtur på 1 mil fick råda bot på mina bekymmer och det lindrade för stunden. Det verkar som att det bara ploppar upp fler och fler konstigheter från en massa håll.

Ny dag imorgon och nya tag framöver! Hwait'ing!




Downward spiral


Finalen av Love 2010

Och självklart, en interpretation av den stora händelsen som ingen kunde missa i lördags. En bild som jag inte riktigt visste hur jag skulle jobba med men som växte sig fram stegvis. Ingen var finare än dem och jag önskar dem ett hjärtligt lycka till! En bild som säger allt egentligen trots skuggarbetet. Fantastiskt!



Tidigare idag

Här satt man och gassade sig i solen efter utförda sysslor och så kommer det en pissmyra och ajajaj, min stackars lilla fot värkte. Surade och gick in... Jag ser ut som mormor på bilden kom jag på, plus att det där röda förmodligen snart ska väck, väck, väck. In need of a change!



Down town, fakking underground


En vacker dag för två veckor sen i den japanska trädgården



 

 






Ett prunkande paradis i Botaniska trädgården


What to do


Dagens att-göra-lista:

♥ Uppdatera CV
♥ Skriva PB till ett butiksjobb
Skriva PB till Jensen Gymnasium, skicka in.
Städa
Springa milen

Sen är jag nog rätt nöjd tror jag. Morgondagens att-göra-lista blir lite längre tror jag.




"Things We Lost in Translation" Literary forum and author talks, pt.1

Gårdagskvällen spenderades på ABF-huset, där Korea Literature Translation Institute (한국문학번역원) höll i det första av två kulturella möten mellan litteratur och översättning, som manifesterades i att två svenska författare och två koreanska författare läste varandras texter på svenska och koreanska, varpå moderatorn Astrid Trotzig ställde frågor.

Den svenska författarkåren bestod av Niklas Rådström (som skrivit bland annat Gästen; en roman som på ett fiktionellt och komiskt sätt skildrar mötet mellan den danske barnboksförfattaren H.C. Andersen och Charles Dickens), samt Lena Andersson (som presenterade ett utdrag ur sin bok Duck City; en metaforisk politisk satir).

De koreanska författarna var Yi Mun-yol (이문열) och Kim Yong Ha (김용하). Yi har under sina 30 år som aktiv författare skrivit hela 80 böcker. Född mitt under det brinnande Koreakriget lämnade hans far familjen för Nordkorea, vilket påverkat Yi starkt i hans författarskap. Ett par exempel av hans mer kända böcker är Poeten och Ett Ungdomsproblem, som är översatta till svenskan. Kim Yong Ha debuterade i mitten av 90-talet med Meditation of a Mirror, men har blivit uppmärksammad för den suicidala romanen I Have the Right to destroy Myself.

Mötet var väldigt intressant och jag fick tillfället att prata med Kim Yong Ha en stund efteråt, vilket var väldigt trevligt och givande. Jag växlade även ett par ord med Yi Mun-yol och den koreanska litteraturkritikern Jeong Myeong-kyo.

Det som kanske var mest intressant för mig, eller en bonus kanske jag ska säga, var att jag fick träffa Astrid Trotzig. Kanske mest för att jag läst några av hennes publikationer förut. Bland annat Blod är tjockare än vatten, som jag läste när jag gick i 9:an. Jag fick tillfälle att prata med Astrid också efter hon noterat att jag pratade koreanska, varpå hon berättade att just Blod är tjockare än vatten var en bok som hon alltid blir ihopkopplad med, trots att hon har skrivit flera andra publikationer.

Cooking NANTA!

Vad får man om man blandar Stomp med ett gäng koreanska kockar som ska förbereda en bröllopsmiddag? Jo, man får Cooking NANTA, en helt hysterisk orgie i mat, traditionella koreanska rytmer, dans, rockmusik och martial arts; allt detta spelat med koreansk dramatik och komik och minspel. Cooking NANTA har funnits sedan 1997 och har sitt fäste i Seoul/Korea.

Ett grytlock och en slev? Knivar och skärbrädor? Artisterna i Cooking NANTA använder all köksutrustning de kommer åt för att skapa musik. Själva grundstoryn går ut på att 3 kockar ska laga en bröllopsmiddag under tidspress, och det hjälper inte att deras chefs brorson rycker in och hjälper till i köket. Köket blir ett kaos och det hackas och steks allt medan klockan närmar sig 18:00. Kommer de hinna klart i tid, trots tidspress och intriger?

Jag var själv och såg showen på Cirkus i Sthlm igårkväll med Anna och tyckte den var fantastisk. Speciellt underhållande var det att de gjorde uppträdandet nästan enbart på svenska, dvs det lilla de faktiskt pratade. Interaktionen med publiken var också väldigt roande, då de vid två tillfällen fick upp folk på scen som skulle hjälpa till med olika saker.

 

 




Lite humor

När jag och Drrling var på stan för ett par veckor sedan så sprang vi på det här inne på Stockhome. Jag kan inte svara för Pernilla, men jag måste iaf medge att jag blev mycket road. Roligt när man läser saker lite för snabbt och på svenska ibland. Ja, ni fattar väl... Holmströmska humorn i ett nötskal, haha.



Lickste skorna

Jag tänkte bara klargöra att jag älskar mina skor, om ingen har förstått det än. De här är t.o.m. rätt okej att gå i. De invigdes utomhus när Jannike tog studenten i måndags.



In a brief moment


Skiss

Idag när Internet låg helt nere så fick jag ett litet infall att jag skulle teckna något. Teckna har jag inte gjort på många herrans år egentligen, men det fick bli ett litet alster iaf, bara för att. Inget märkvärdigt. Dedikerade den och gav bort den till Don Bernardo, som frågat efter något alster länge nu. Själv blev jag väl sådär nöjd med den, ju mer jag tittar på den, desto sämre blir den. Blev lite väl mycket dragqueen över den, haha. Nu pratar Berra om att han ska rama in den, men jag ställer mig tveksam till det. Det är ju bara en simpel skiss, men jag antar att det betyder mycket för honom. (?)



Fin klänning

Jag har massor fina klänningar hemma hos mig, och eftersom jag ändå spenderar större delen av mitt liv i Antoines lägenhet så hänger de väl mest bara där och ser fina ut. Måste dock börja botanisera lite i garderoben och använda det jag har där. Hittade en klänning som kanske skulle funka när Antoines kusse tar studenten nu nästa vecka. Vad sägs? Köpte den på H&M för 3 år sen för att jag tyckte den var så ljuvlig, men det har aldrig blivit av att jag använt den. Bortse gärna från min osminkade uppsyn, haha.


 


Besök från obygderna

Igår städade jag lägenheten som en gnu för att brorsan, Helene och Joppe skulle titta förbi i Rönninge där Andreas bor. Jesse hade köpt en båtmotor på Huddingevägen 500 (långt gatnummer!). Eftersom Tullinge/Tumba ligger bara drygt en halvmil från Rönninge föreslog jag att de kunde komma förbi en sväng på fika efter de plockat upp motorn. Så vid kvart i 17 ringde Jesse och sa att de åkte från Tullinge och då blev det bråttom att ge sig ner till centrum där jag skulle möta upp dem. Som tur var så kom Andreas far med bilen och gav mig skjuts ner till centrum och kort efter rullade ekipaget in i Rönninge, jag hoppade in i bilen mitt i rusningtrafiken och skrek. "Kör!!", haha!

Efter att ha fyllt på luft i däcken och köpt lite förnödenheter så begav vi oss uppåt Andreas boning och alla var mycket impade hur lantligt och fint det faktiskt är i Rönninge. Brorsan tyckte till och med att: "Ja vafan, man drar ju hela stan över en kam, men det här är ju redigt fint faktiskt", vilket torde vara ett gott betyg. Joppe trivdes som fisken i vattnet i Andreas lägenhet, speciellt när hon upptäckte Wii:et, som hon kommenterade med: "Jag kan komma upp i sommar och bo här, så kan du och jag sova i sängen och Andreas på golvet, så kan vi spela Wii hela dagarna!". Andreas tyckte det lät som en fantastisk idé, förutom att han nog var förvisad till golvet, haha. Joppe och jag testade att köra lite Mario & Sonic at the olympic games, vilket faktiskt gick rätt bra och som ledde till att Joppe blev ännu mer taggad.

Sen gick vi en sväng nere vid sjön och kollade omgivningarna innan herrskapet påbörjade sin långa färd hemåt. Mycket trevligt avbrott i vardagen att ha folket på spontanbesök sådär. Hoppas det blir fler gånger!


Andreas skojar till det med Joppe




Joppe ger igen!




Andreas och Jesse spanar ut mot sjön




Här tyckte de var mycket fint




Fasters plutt!!




Herr eller fru vattensnok låg på en brygga och solade sig


RSS 2.0