En dag på spa

Igår åkte jag och Antoine in till Selma City Spa+ på Clarion Hotel vid Norra Bantorget för en eftermiddag av rekreation och nedvarvning. Selma City Spa+ ligger på plan 8 och man har utsikt över Stockholms takåsar och Norra Bantorget. Det finns gym, bastu, pool, möjligheter till olika behandlingar, samt en cafeteria. Antoine fick ju ett presentkort på Live-it utav sin släkt på Ekerö när han fyllde 30, som han inte använt ännu. Därav Spabesöket igår. Bäst att passa på innan det går ut.

Först när vi kom dit så checkade vi in, fick badrock, handduk och tofflor. Vi bytte om och sen gick vi ut till poolen. Det enda som var lite jobbigt var att det blåste kallt något så förskräckligt, men poolen var åtminstone varm. Hela 31 grader kunde de skryta med. Sedan gick vi in och satte oss i bastun och så varvade vi pool med bastu några ggr innan vi gick och tog oss en lunch. Eftermiddagen gick väldigt fort och vi var båda väldigt nöjda med dagen, som avslutades hemma med en Pibimbap till middag och filmen Ong Bak 2.

Selma City Spa+ är någonting jag verkligen rekommenderar. Det är alldeles lagom stort, inte överdrivet lyxigt (om man nu inte gillar det, vilket jag inte gör), personalen är trevlig och priserna överkomliga.

Tack för att jag fick följa med dig på spa, brunisvän! <3

Den nya telefonen

"Klart att kvinnan ska ha en rosa telefon så att hon känner sig hemma!" - Antoine till sin mor när hon erbjöd oss en splitter ny rosa bärbar tfn. Så nu har Antoine en rosa tfn hemma hos sig. Kärlek!


C64

Type "LOAD", press "return", start the tape. Gotta love it... Har tänkt många ggr på sistone att jag nån gång i mitt liv måste ha en Commodore 64 i min ägo igen.


We're fearless when we're young

Här är min mäster, min idol, min bäste vän, partner in crime, själis och personlige tränare (och jag på bild nr 2). Att träna med honom är något av det mest inspirerande och häftigaste i mitt liv. Om han inte vore man och jag kvinna så skulle jag lätt tävla med honom i styrka, men nu kommer det aldrig att vara fysiskt möjligt någonsin. I just have to face it, jag är en liten fjäderlätt fjällälva från Norden och han är en muskulös latinobrunbjörn.

Jag tycker nog att vi är väldigt snygga på vårt egna olika sätt, och vilka muskler jag har fått sen! Jag kommer att fortsätta träna sporadiskt, men när jag fått råd ska jag investera i ett gymkort på riktigt. Jag tar redan 110 kilo i benpress och är en bra bit på vägen till att bli mycket starkare. I kombination med regelbunden löpträning kommer jag att bli ostoppbar! Lite rätt kost på det och mindre alkohol (är detta möjligt för en vinälskare?). Jag ser till och med fram emot att fylla 30 om ca 1½ år, för jag kommer att vara i min finaste form då. Vi har alla förutsättningar i världen. We're fearless when we're young!

Ny layout

Vänligen välkommen till den nya layouten på min blogg. Den återspeglar mer mitt inre än vad den sterilt OCD-vita gjorde, även om jag ändå tyckte att den fyllde sitt syfte den också. Det rosa är även en passning till Joppe som fyllde 7 år i söndags. Hennes favoritfärg är rosa, om det lilla livet inte hunnit ändra sig dvs.


Joppson dansar Lady Gaga-dans!


I'm not scared

Två versioner av "I'm not scared". Första av Pet Shop Boys och andra av Eight Wonders

 

 


Varken eller

Jag är kanske helt dum i huvudet, eller så har jag solsting, men jag funderar skarpt på att byta blogg igen. Denna gång till Tumblr och blogga där istället eller nåt... Eller så tar jag helt enkelt och gör om den här bloggen till nåt spejsigare. ...Bra idé, så gör vi helt enkelt.

Nattsudd - hopp å studs


Experiment #626

En liten sommarpresent från Antoine till mig. Han gillar Lilo & Stitch lika mycket som jag. Vem kommer att vara hetast på stranden i sommar med denna handduk?



Anne G med Baskultur @ Babajan

Igårkväll åkte jag och Antoine in till Söder för att kolla när vår vän Anne G spelade på en reggae/dancehall-klubb, kallad Babajan. Spänningen var stor, skulle Anne G framföra sin hit Mother Nature som hon spelade in hos Antoine i vintras? Till vår glädje meddelade hon att hon skulle göra det. Vem röjde mest i publiken tror ni? Det var knappast en hemlighet att det var jag och Antoine...



Baren @ Babajan



Pa, Anne G och Antoine innan spelningen



Elle med sällskap



Spelningen är igång!



Röj!



Dancy-time!



Mother Nature!

Thank you Mario, but our princess is in another castle

Jag är en sån enorm sucker för sånt här. Prinsar, prinsessor, arkitektur och slott. Allt i ett! Jag vill ha hela sagan  och historien serverad framför mig.

Enormt roligt att mina föräldrar ville åka och titta på Drottningholms slott, och mycket nöjda var de efteråt också. Mamma shoppade loss rejält i slottsbutiken också. Det blev både vykort på slottet och kronprinsessparet, en tiara till Joppe och varsin rojalistmugg till Mamma och mig.

Vackra Norrtälje


Tyskland i Norrtälje

Tysk dressing till salladen



En tysk som gör den tyska dressingen till salladen. ;)

Fineblomma

Jag hade tänkt att jag kanske skulle lagt ut en massa foton från helgen när mina föräldrar var här uppe och hälsade på, men det blev så många och kändes lite privat, så jag rekommenderar alla som känner mig att kolla på Facebook istället, där jag lagt ut dem.

Jag och Bernardiño fick en väldigt fin blomma av mina föräldrar innan de åkte hem till Vika igen.



Irma Yvonne Margareta

Detta inlägg vill jag tillägna min mor som fyller hedersvärda 60 år imorgon.

Hon förtjänar så mycket mer än en bild på en blomma, därför lånar jag ut min lägenhet åt mina föräldrar och tänker ägna hela fre, lör, och sön åt att lotsa dem runt i storstan och omgivningarna.

Än så länge bara ett besök på Millesgården inplanerat, men med Andreas hjälp ska jag ska nog komma på fler saker. Kanske en sväng bortåt Mariefred vore kul?

Ikväll ska det städas, bakas kaka och planeras inför helgen. Ska bli väldigt kul att se hur helgen ter sig. Grattis lilla mamma! Bäste mor! <3

På 7 år

I came across a cache of photos...

Min brorsdotter Joppe (Jonna) föddes 2 månader för tidigt och var en liten bräcklig sak när jag för första gången såg henne. Hennes små fingrar var tändstickors storlek och det fanns i stort sett inga kläder som passade en sån liten krabat. För sju år sedan såg Jonna och jag ut som på bilden bredvid. Hon var kanske 40 cm lång och jag vägde 8 kilo mer än vad jag gör nu, samt hade kort svart stubb.

Jag funderar på hur mycket som faktiskt har ändrats under dessa 7 år, som egentligen gått relativt fort ändå. Såhär ser iaf Jonna och jag ut idag, 6 år och 8 månader senare (när bilden togs i april). Mitt hår är enormt mycket längre, jag har blivit både smalare och lite äldre (och förhoppningsvis lite visare). Jonna har växt upp till en övermäktigt lång blivande 7-åring med blont hår och bruna ögon, och med en personlighet som besitter teatraliska drag. Jag undrar hur nästa bild på oss om 7 år kommer att se ut. Förmodligen är Joppe en mäktig 180 cm lång 14-åring då. Det skulle inte förvåna mig ett dugg.

 


Ode to Lufse

Där kärleken är, där är jag. <3



Statyer i Millesgården


Lördagens

Igår åkte jag och Antoine in till stan för att vidare bege oss upp till Brunnsviken för lite bad och sol. Väl där stod det ganska snart klart att vi aldrig skulle hitta en plätt att vara på. För mycket folk helt enkelt. Så då tog vi det djärva beslutet att ringa upp Anna och fråga om hon hade lust att hänga med till Maltesholmsbadet i Hässelby istället. Praktiskt efs hon nyligen flyttat ut dit och bor faktiskt nära stranden, precis i närheten av där jag bodde hos Niklas förut.

Sagt och gjort, vi kom till Anna och gick husesyn. Mycket fin lägenhet måste jag säga! Totalrenoverad rakt igenom och speciellt köket föll mig i smaken. Så där har du gjort ett kap, Anna! En stund senare drog vi oss neråt stranden och solade. Vi badade även ett par ggr innan vi gav oss hemåt Anna igen och tog en pizza nere på Hässelby Wärdshus innan jag och Antoine påbörjade vår långa färd hemåt till söder om söderort igen.

Idag har jag precis tagit en liten 3 km löprunda för att värma upp lite. Enormt hett och kvavt ute, så jag tycker det nästan räcker att ta kortare distanser. Knappast läge för en mil just nu! Ska fixa till mig, duscha och fixa med tvättten, så bär det av inåt stan sen. Min man väckte mig imorse och sa att han ville köpa en sommarpresent till mig, så det blir att gå på stan en sväng först. <3 Sen kanske det bär iväg utåt Millesgården. Enormt spännande!



Det blev ett jädra röj när Antoine hittade Annas mandolin banjo, haha!

Sälis flyttar in

Detta var ju några veckor sedan det faktiskt hände, men nu är det officiellt ute i etern. Sälis och Lillsälis har tagit sitt pick och pack och flyttat in hos Andreas permanent nu. Det var något som de båda sälarna hade konfererat om redan innan de bestämde sig för att dyka ner i en väska och följa med från Flempan till Rönninge.



Sånt här roade sig Sälis och Lillsälis med när vi bodde på Vindruvsbacken, haha!



Sälis bekantar sig med Antoine. Gillar han sälar tro?

RSS 2.0