Bröllop i helgen

Bröllop i helgen när de lyckliga tu, Fredrik och Jenny i Örebro knyter hymnens band! OCH till detta kommer förstås  den eviga frågan vad man ska ha på sig! Valfri klädsel säger inbjudan, vad säger Ebba von Sydow i frågan tänker jag och plockar upp Ebbas Stil från 2006. Det är iaf den enda boken jag har med lite klädvett och etikett i.

Vad säger Ebba om valfri klädsel då? Hon säger ingenting... Haha!

Fort över till Annas favorit (haha), Magdalena Ribbing. Sök på Internet. Vad säger hon? Finner ett utdrag från en chatt med henne.

"Vad innebär valfri klädsel både för man och kvinna? Vi skall på kyrkbröllop i september.
Magdalena Ribbing: Valfri klädsel är välment av inbjudarna men tyvärr en av de dummaste klädkoderna som finns för fester. Den ställer bara till krångel för gästerna som inte vet om de ska mörk kostym eller jeansnivå. Men klär du dig på nivån Kavaj, alltså en hygglig vanlig gåbortsklädsel, så kan det inte bli alltför fel."

Kavajnivå alltså. Då ska man ta reda på vad kavajnivå är för nåt. Enligt Ebba von Sydow: "För killarna innebär "kavaj" egentligen mörk kostym och för tjejer är det kort partyklänning (den lilla svarta brukar vara min räddning) eller ett par eleganta, svarta långbyxor (men inte jeans!) och en partytopp."

Bara att kolla vidare i garderoben då!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0