Det koreanska köket - en introduktion
Har du hört talas om Bulgogi, Kimchi eller kanske Bibimbap? Då har du med andra ord hört talas om en liten del utav det koreanska kökets delikatesser. Själv är jag ingen Kimchikock, utan köper helst den färdig i en koreansk mataffär och fokuserar istället på de andra rätterna.
I Korea äter man utan egen portionstallrik och maten kommer istället i smårätter, vilket alla gemensamt äter ur. Jag brukar dock göra en kompromiss genom att ha olika små rätter/ingredienser som man får plocka av till en egen tallrik, som man sedan äter ifrån själv.
Som alltid när man börjar med något nytt ska man ha en bra kokbok också, och då rekommenderar jag starkt "Koreansk mat" av Byung-Hi och Byung-Soon Lim; en koreansk kokbok på svenska. Den har iaf gjort mig inspirerad till att laga mer koreansk mat, samt att den är väldigt lättläst och enkel.
Så, vad väntar du på? Sätt igång och laga!
I Korea äter man utan egen portionstallrik och maten kommer istället i smårätter, vilket alla gemensamt äter ur. Jag brukar dock göra en kompromiss genom att ha olika små rätter/ingredienser som man får plocka av till en egen tallrik, som man sedan äter ifrån själv.
Som alltid när man börjar med något nytt ska man ha en bra kokbok också, och då rekommenderar jag starkt "Koreansk mat" av Byung-Hi och Byung-Soon Lim; en koreansk kokbok på svenska. Den har iaf gjort mig inspirerad till att laga mer koreansk mat, samt att den är väldigt lättläst och enkel.
Så, vad väntar du på? Sätt igång och laga!
Kommentarer
Postat av: Niklas
Kul med koreansk mat på bloggen, mer sådant!
Postat av: Linda
Niklas: Kul att du gillar! Håll utkik för jag kommer lägga upp diverse maträtter vartefter!
Trackback