Spaghetti & köttfärssås a'la Linda
En rätt som jag lagat i över ett år nu, men som jag modifierat receptet lite på. Egentligen kan man ta lite av det man har hemma i kylskåpet och ha i det i köttfärssåsen, t.ex. paprika, bladspenat eller varför inte gurka eller morötter. Själv så stjälpte jag i en hel påse ruccola i grytan igår, vilket gjorde hela såsen till en helt ny smakupplevelse. Det blir ju givetvis mycket mer spännande och det kan vara kul att släppa loss och experimentera lite. Men har man bara grundvarorna så blir det självklart gott det också, men ibland känner man att man behöver det där lilla extra som förgyller matlagningen.
Spaghetti & köttfärssås a'la Linda (ca 5-6 pers)
Grundingredienser:
Spaghetti
1 lök
ca 500 g nötfärs
En burk passerade tomater
Salt
Svartpeppar
Lite strösocker
Tilläggsingredienser (om man vill):
ca 3 stora morötter
1 gul paprika
1 påse ruccola/babyspenat (ca 80-100g)
1 tärning grönsaksbuljong
Cayennepeppar
Salladskrydda
Pizzakrydda
Fetaost 10%
Beskrivning:
Hacka löken och fräs den med lite olja eller smör i en gryta. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Riv morötterna samt hacka paprikan i cm-stora bitar och tillsätt dessa i grytan. Peppra och salta. Tillsätt sedan grönsaksbuljongtärningen och låt den koka in. Öppna ruccola/babyspenatpåsen och lägg i det, låt det "steka in" i det övriga. Häll sedan över de passerade tomaterna och tillsätt några nypor socker för att ta ner den syrliga smaken. Rör om och häll i cayennepeppar, salladskrydda och pizzakrydda. Var inte rädd för att snåla med kryddorna! Smaka av och servera sedan med Spaghetti. Toppa med fetaost. Voilá! Färdigt att ätas.
Mycket intressant och fräsch smakupplevelse! :D